Sveriges bästa coach – Lär dig lyssna till din inre sanning

En bra coach lär ut livskonst genom att hjälpa dig att få mer distans till dig själv och samtidigt mer kontakt med dig själv. 

Att få samtidigt mer distans och mer kontakt med dig själv
Mer distans till dig själv och din situation ger dig ett mer ”medvetet jag”. Identifikationen med de roller du har och röran av tankar och röster som oftast styr vardagen blir mindre. Det är då du kan du ta kontakt med dig själv, och se din situation och människorna omkring dig på ett annat sätt. Det skapar en tillfällig balans av varande och acceptans där du kan känna dina känslor bättre, tänka dina tankar klarare och vara i kontakt med ”det som är” mer fullt ut.

Lär dig lyssna till din inre sanning
De bästa coacherna är de som vägleder dig på snabbaste och smidigaste sättet till att lyssna till din inre sanning. Att urskilja den från mindre viktiga tankar, känslor och impulser är en konst. Gömd bakom dina talanger, ditt samvete, din drivkraft och dina behov ligger din inre sanning.

Det är en inre mjuk nästan tyst ”röst” eller vibration, oftast kännbar inne i ditt hjärta som ”berättar” för dig vad som är sant, viktigast, värt att leva för, sant just nu i stunden, ditt nästa steg, ditt ”kall” eller vad kärlek är.

Den har att göra med den röda tråden i ditt liv och en återkommande längtan att vara, att vara lycklig, att utvecklas och att bidra till andra eller till helheten.

Hitta din inre vägledare
På olika sätt kan den ta form av en inre vägledare. Blir du berörd av din inre vägledare, börjar också ditt liv röra på sig. Du hittar nya lösningar på gamla problem eller väljer helt nya vägar eller tillvägagångssätt. Du får kontakt med dig själv och världen på ett nytt sätt.

När man har skapat lite utrymme inom sig själv och den inre kalabaliken av motsatta röster och måsten har lugnat ner sig, kan ”det sanna inre” börja komma fram. Den väntar tills vi är i ett avspänt läge och har en viss längtan att lyssna på den för att den skall kunna komma fram.

För alla duktiga coacher är detta lyssnande en av de viktigaste ledtrådarna i arbetet. Vi lyssnar både inom oss själva och med vår ”klient”. När det kommer till krita är den allra bästa coachen din inre sanning i dig själv.

Må bra!
Frans Kocken